Ultima noapte de Mos Nicolaie, prima zi de votare!

Pentru copiii…
…in noaptea dintre 5/6 decembrie se spune ca Mos Nicolae vine pe la geamuri si vede copiii care dorm si sunt cuminti,lasindu-le in ghete dulciuri si alte daruri, insa tot el este acela care-i pedepseste pe cei lenesi si neascultatori. Dimineata copiii cuminti gasesc daruri in ghetute. E un obicei vechi, nu numai la romani, de a face cadouri in aceasta zi. Spre deosebire de Mos Craciun, Mos Nicolae nu se arata niciodata…

Pentru cei mai mari si cu drept de vot…
…imparteala a inceput de demult cu  „daruri electorale” (a nu se citi „mita”, doar asa frumos colorate politic) sau a hartiilor, dulci-amare, de diverse marimi, cu mesaje denigratoare la adresa „mosului” rival. Oficial treaba cu darurile s-a si incheiat din noaptea de 4/5 decembrie, „daruri” mai primesc doar cei lenesi dar ascultatori, dornici de a scoate profit, din votul lor.
Iar dimineata adultii cu drept de vot se trezesc si cand doresc, daca o doresc, merg, cu mic cu mare, toti la urna de votare… Asta e un obicei mai nou, tot numai la romani, de a da voturi intr-o zi care era sfanta pana mai anul trecut. Spre deosebire de Mos Nicolae, preşedintele se arata, prin exit-poll-uri,  in urmatoarea noapte, dar cu aproximare. In urmatoarea zi, daca va fi fara peripetii , se termina numaratorile voturilor si se de vede numele mosului, scuze presedintelui, care timp de 5 ani ne va mai ponegri aceasta traditie sfanta a Romaniei si a romanilor, cu sau fara drept de vot.

Haide-ti acum pe 6 sa votam, dar nici pe Sfantul Nicolae sa nu-l uitam!

Anunțuri

2 răspunsuri

  1. Pana la Mos Nicolae! 😀 Cred ca ar fi prea dur sa comparam pe Mosul cu Presedintele. Mosul e mai bun, mai cuminte si darnic. Aaa si nu fura de la stat.
    Citeste asta http://gezasz.blogspot.com/2009/12/retete-de-si-inainte-de-mos-nicolae.html

  2. Minti ma Nicolae ca tu te arati…
    La multi bani…. Ma Nicolae… dai cadou o bere? 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: