• Go Ninja… go Ninja…. GO!

 • Yahoo.Detector.Info unhidde’m!

 • Tap into… Faster EFT!

 • R.W. …de ascultat nu in soapta!

 • Introduce email-ul pentru a te inscrie la acest blog si a primi notificat despre noile postari pe email.

  Alătură-te altor 3 urmăritori

 • Ce-am mai scris…

 • Blog Stats

  • 42.225 hits
 • …mai cu viata!

 • Faraaa virusi… fara…!

 • NO BASESCU DAY - 02.04.2010
 • …made me famous!

 • Jocuri noi!

 • Protected by Copyscape Duplicate Content Check
 • Meta

Writing… out the box? …OFFF! ~ A.M.R. 5

Una din sfaturile de ieri cerea un blog tematic… am hotarat sa merg pe cate o tema, totusi  saptamanala. Si pentru ca tot am mers in paralel cu boxul si cu sfaturile… merg mai departe doar cu boxul si alte sporturi.

O pasiune a mea ca sport si practicat mai mult cu sacul, un fel de antrenament cardio intens. Frumoasa relaxare cand la final de antrenament, dupa cateva runde de box cu sacul, transpirat in mare parte, ma retrag la dusuri… Ii simt lipsa. Si va trebui sa mai astept acum cu accidentarea la degete. Totusi am hotarat sa ma documentez in domeniu si voi, cititorii, v-a trebui sa suportati… sper sa va placa… Boxul e o combinatie intre stiinta si instincte primitive, deci o melodie cu combinatie intre muzica clasica si rap…  is to Enjoy your self and give me an A+:

Boxul (sau pugilismul) este un sport de contact in care doi concurenti, in general de aceeasi greutate, lupta cu ajutorul pumnilor. Boxul este supervizat de un arbitru pe durata a mai multor reprize de la unu la trei minute numite runde. Sunt trei moduri de a castiga. Victoria este obtinuta daca oponentul este doborat la pamant si nu se mai poate ridica inainte ca arbitrul sa numere 10 secunde (Knockout sau KO) sau oponentul este prea ranit pentru a continua (Technical Knockout sau TKO). Daca meciul nu este intrerupt dupa un numar prestabilit de reprize, castigatorul este desemnat prin decizia arbitrului sau de punctajul juriului. Exista dovezi a luptei cu pumnul inca din preistorie, dar boxul modern a evoluat in Europa.

In unele tari cu alte sporturi de lupta, acest tip este numit „English Boxing” (pentru a nu se confunda in Franta de „French boxing”, sau in Burma cu „Burmese boxing” si in Thailanda cu „Thai boxing”). Sunt multe stiluri practicate, acesta nu permite lovituri cu piciorul ca in alte stiluri.

Tipuri de lovituri nepermise:

1. Lovirea sub centură, ţinerea, împiedicarea, lovire cu piciorul sau genunchiul

2. lovituri cu capul, umărul, antebraţul, cotul, strangularea adversarului şi apăsarea cu braţul sau cotul a feţei adversarului, apăsarea capului adversarului înapoi peste corzi.

3. lovirea cu mănuşa deschisă, cu partea interioară a mănuşii, cu încheietura sau latul mâinii.

4. loviturile pe spatele adversarului şi în special orice lovitură pe ceafă sau pe spatele capului sau în zona rinichilor.

În caz de knockdown, arbitrul va începe imediat să numere secundele. Când boxerul este la podea, arbitrul va număra de la unu la opt, dacă boxerul este gata şi va număra de la unu la zece dacă boxerul se află în continuare la podea, cu pauze de o secundă între numere şi va indica fiecare secundă cu mâna astfel încât boxerul care a fost trimis la podea să cunoască numărătoarea. Înainte de a se număra „unu”, trebuie să treacă o secundă între momentul în care boxerul a fost trimis la podea şi momentul anunţării „unu”. Dacă adversarul nu se duce în colţul neutru la comanda arbitrului, arbitrul va opri numărătoarea până ce adversarul se va duce. Numărătoarea va continua apoi din momentul în care a fost întreruptă.

Concurentul care nu dă ascultare instrucţiunilor arbitrului, care acţionează împotriva regulamentului de box, boxează într-o manieră nesportivă sau comite faulturi poate fi, la discreţia arbitrului, atenţionat, avertizat sau descalificat, Dacă un arbitru intenţionează să avertizeze un boxer, va opri meciul şi va explica încălcarea. Arbitrul va arăta apoi spre boxer şi spre fiecare din cei cinci judecători. Un arbitru care a acordat un avertisment pentru un anumit fault, de exemplu pentru ţinere, nu mai poate da o atenţionare pentru acelaşi tip de greşeală. O a treia atenţionare pentru acelaşi tip de fault va duce în mod obligatoriu la acordarea unui avertisment. Numai trei avertismente pot fi date aceluiaşi boxer într-un meci. Cel de-al treilea avertisment aduce automat descalificarea.

Punctele valabile:

În fiecare repriză, un judecător va acorda puncte fiecărui boxer, în funcţie de numărul de lovituri obţinute de fiecare. Pentru ca o lovitură să aibă valoare de punctaj, ea trebuie să ajungă, fără a fi blocată sau apărată, direct cu partea articulaţiilor degetelor din mănuşa închisă, de la oricare mână, pe oricare parte frontală sau laterală a capului sau trupului deasupra centurii. Swing-urile executate astfel sunt lovituri punctate. Valoarea loviturilor punctate într-un meci va fi stabilită la sfârşitul acelui meci şi va fi trecută în contul boxerului care a avut un rezultat mai bun în funcţie de gradul de superioritate. Acordarea punctelor se va face pe baza următorului principiu: un punct pentru fiecare lovitură corectă. Punctele sunt înregistrate când cel puţin 3 (trei) din cei 5 (cinci) judecători înregistrează simultan o lovitură care după părerea lor a ajuns corect pe „suprafaţa ţintă”.Nu se vor acorda puncte în plus pentru un knockdown.

Acum sa incepem si cu o lectie…
Bandajarea corecta

Depansat, debandajat…
Noapte buna… v-am lasat!
e-Nicusor L.

surse: ro.wikipedia.org & en.wikipedia.org

Un răspuns

 1. The shower sounds more interesting…maybe that’s the reason for boxing…:D

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: