• Go Ninja… go Ninja…. GO!

 • Yahoo.Detector.Info unhidde’m!

 • Tap into… Faster EFT!

 • R.W. …de ascultat nu in soapta!

 • Introduce email-ul pentru a te inscrie la acest blog si a primi notificat despre noile postari pe email.

  Alătură-te altor 3 urmăritori

 • Ce-am mai scris…

 • Blog Stats

  • 42.009 hits
 • …mai cu viata!

 • Faraaa virusi… fara…!

 • NO BASESCU DAY - 02.04.2010
 • …made me famous!

 • Jocuri noi!

 • Protected by Copyscape Duplicate Content Check
 • Meta

Albastru la final de saptamana …dar rainbow la infinit!?

Albastru… si final de saptamana Rainbow? NU chiar! Ca si culoare se referă la orice nuanţă care are o lungime de undă între 420 şi 490 de nanometri. Este una din culorile primare. Multumesc prin urmatorul clip si iubitei mele, M(uze), my M(ystery) D(oll) cu doi ochi de un albastru infinit

Albastru… este cea mai adanca culoare, caci privirea patrunde fara a intalni nici un obstacol. Albastrul este cea mai imateriala dintre culori. In general, natura nu infatiseaza albastrul decat alcatuit din transparenta, adica un vid acumulat, vid al aerului, al apei, vid al cristalului sau al diamantului. Vidul este precis, pur si rece.

Albastru… este cea mai rece dintre culori si, in valoarea sa absoluta, cea mai pura, in afara vidului total al albului neutru. Albastrul deschis este calea reveriei, iar cand se intuneca, albastrul devine o cale a visului.

Albastru… ca mediu albastru calmeaza, linisteste, dar, spre deosebire de cel verde, nu tonifica, pentru ca el nu prefigureaza decat o evadare fara priza asupra realului, o eliberare care, cu timpul, devine deprimanta. Profunzimea verdelui confera, dupa Kandinsky, o impresie de odihna terestra si de multumire de sine, in timp ce profunzimea albastrului are o gravitate solemna, supraterestra.

Albastru… si albul, culori ale Sfintei Fecioare, exprima detasarea fata de valorile acestei lumi si inaltarea sufletului catre Dumnezeu, adica spre aurul care va intampina albul virginal, in timpul ascensiunii sale prin albastrul ceresc.

Albastru… este culoarea lui Vairochana, a Intelepciunii transcendente, in budismul tibetan, a potentialitatilor si, simultan, a vacuitatii, a carei posibila imagine este aceea a imensitatii cerului albastru. Lumina albastra a Intelepciunii lui Dharmadhatu (lege sau constiinta originara) are putere orbitoare, dar ea este cea care deschide calea Eliberarii.

Albastru… face sa creasca capacitatea de aparare imunitara si faciliteaza foarte mult regenerarea celulara.

Albastru… este in general indicata in stari infectioase si in afectiuni virale, in stari febrile, insolatie, stari de voma, spasme nervoase, crize acute de reumatism, bufeuri de caldura (senzatii de incalzire brusca de jos in sus, insotite de transpiratii care apar in unele dispepsii digestive sau dupa mese incarcate, cat si in perioada de climateriu la ambele sexe).

Albastru… ne permite sa ne deschidem cu entuziasm fata de tot ceea ce este elevat si minunat in jurul nostru. Totodata ea ne ajuta sa traim intr-o deplina armonie in anturajul nostru.

Albastru… utilizarea excesiva a acestei culori poate insa produce oboseala, iar o ambianta predominant albastra permanent poate provoca depresie si constipatie. Hainele intime de corp ce au culoarea albastra, nu sunt de asemenea indicate.

Albastru… are Efectele fiziologice: scade presiunea sanguina, scade tonusul muscular, calmeaza respiratia si reduce frecventa pulsului.

Albastru… are Efectele psihologice: culoare rece, odihnitoare si linistitoare, indeamna la calm si reverie, predispune la concentrare si liniste interioara, confera seriozitate, reverie sublima, disponibilitati evocatorii, senzatie de spatialitate, ingaduinta, pace inefabila, dor, nostalgie spirituala, favorizeaza amplificarea proceselor de inhibitie si de incetinire a ritmului activitatii, face sa apara senzatia de departare in spatiu, de detasare, de infinit si meditatie spontana.

Albastru… are indicatiile terapeutice:

– abcese gingivale, dureri de dinti,
– afectiuni ale gatului, durere (inflamatie) in gat, gusa,
– afta,    – arsuri,   – colica,   – criza biliara,   – dereglare nervoasa,
– diaree,   – dizenterie,   – dureri de cap, migrena   – epilepsie,
– febra tifoida,    – friguri,   – hemoroizi care sangereaza,
– holera,   – icter (galbinare),    – inflamare a creierului, a intestinelor, ochilor,
– insolatie,  – insomnie,   – isterie,   – menstruatie dureroasa,    – pojar,
– prurit (mancarimi),   – palpitatii,    – reumatism,    – spasme,
– taieturi (rani),   – tulburari ale bilei,   – tulburari provocate de socuri,
– varsat de vant.

Albastru… are si CONTRAINDICATII:
– scarlatina,           – sete patologica.

Ochi in ochi… de la albastru la caprui
Ce iti spun… Ce imi mai spui?
Eu te iubesc si…
Imi doresc… sa te intalnesc!

e-Nicusor L.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: