• Go Ninja… go Ninja…. GO!

 • Yahoo.Detector.Info unhidde’m!

 • Tap into… Faster EFT!

 • R.W. …de ascultat nu in soapta!

 • Introduce email-ul pentru a te inscrie la acest blog si a primi notificat despre noile postari pe email.

  Alătură-te altor 3 urmăritori

 • Ce-am mai scris…

 • Blog Stats

  • 39,098 hits
 • …mai cu viata!

 • Faraaa virusi… fara…!

 • NO BASESCU DAY - 02.04.2010
 • …made me famous!

 • Jocuri noi!

 • Protected by Copyscape Duplicate Content Check
 • Meta

 • Reclame

Cum sa… detectezi o minciuna? (4 of 50)

Minti… minti… dar pana cand? Pana cand se mai prinde lumea, nu stiu exact cat de utile sunt sfaturile dar trebuie sa fie si ceva adevar in ele… 😛 Pana atunci minti… you`re lying…

Toți cădem prada la cel putin câteva minciuni în decursul vieții. Unele minciuni pot fi periculoase pentru viata noastră, in timp ce  „minciunile albe” sunt mai mult inofensive.  Oricum ar fi, o minciuna are rolul de a înșela. Cum putem evita sa cădem  prada in viitor? Cred ca poti detecta un mincinos si o minciuna cu 6 intrebari simple:

 1. De unde sti asta? – Aceasta e prima intrebare ce trebuie pusa cand nu esti sigur de ceva. Imediat dezvaluie sursa informatiei si ar trebui sa dezvaluie daca e bazata pe un fapt stiintific sau o opinie personala. Desi pare o intrebare simpla este una din cele mai importanta ce o poti pune cuiva. Semnalizeaza persoanei ca nu te poate pacali si ii forteaza sa intareasca afirmatiile.
 2. Care sunt grijile sau riscurile? – Toati cei care au studiat ceva pentru care pretind sa fie experti trebuie sa poata explica dezavantajele si riscurile cat mai detaliat posibil. Nici un plan nu e perfect. Tot timpul va fi un nivel de ingrijorare sau risc. Daca persoana pretinde ca riscul este zero si nici o grija, te minte.
 3. De ce crezi ca altii ar putea avea o parere contrara? – Tot timpul sunt moduri diferite de a interpreta datele problemei. Indiferent de care parte a argumentarii e persoana, sigur trebuie sa fie macar o persoana care e impotriva. Din nou, daca cineva a studia clar problema ar trebui sa aiba o idee buna despre ceea ce creaza parerea contrara. Deci, nu ar trebui sa aiba probleme in a explica acest fapt, chiar daca explicatia e o ipoteza invatata.
 4. Poti explica asta in termeni „populari”?– O persoana poate folosi terminologie complexa pentru a masca o minciuna pentru a te pacali. Ideea e ca terminologia complexa sa te debusoleze si in loc sa pui sub semnul intrebarii informatia, continui discutia pentrua nu parea naiv. Nu trece peste ceva ce nu intelegi. Rezolva toatea datele. Fa-i sa explice de 20 de ori daca e necesar pana cand intelegi ceea ce spun. Pana cand intelegi informatia presupune ca gresesc chiar daca „suna bine”.
 5. Va deranjeaza daca ma mai gandesc? – O minciuna indiferent cat de complexa, este intotdeauna „subtire ca hartia” privita din unghiul potrivit.  Daca ai timp destul pentru a analiza informatia si a o intoarce din toate unghiurile vei gasi eventual adevarul. Cand cineva minte si insis sa crezi informatia iti cer de obicei sa fi de acord pe loc. Stiu de la inceput ca povestea lor nu va rezista daca vei avea timp sa o analizezi. Daca cineva nu doreste sa „rumegi” peste noapte informatia pentru a o „digera usor”, probabil ca mint. Adevarul va fi adevar si dimineata, deci nu exista motiv pentru a grabi lucrurile daca nu e adevarat.
 6. Câtă încredere am in aceasta persoana? – Aceasta intrevare simpla trebuie sa ti-o pui singur. Trebuie sa determini daca persoana are credibilitate. Ia in vedere de ce ar trebui sa-i crezi si de ce nu ar trebui sa-i crezi. Cunosti personal pe altcineva care a avut de a face cu aceasta persoana inainte? Gandeşte-o în întregime, ce iti spun instinctele?

Totul chiar si ce e mai spus ar putea fi…

Traducere libera de aici (Free translation form this blog): Marc and Angel Hack Life


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: