• Go Ninja… go Ninja…. GO!

  • Yahoo.Detector.Info unhidde’m!

  • Tap into… Faster EFT!

  • R.W. …de ascultat nu in soapta!

  • Introduce email-ul pentru a te inscrie la acest blog si a primi notificat despre noile postari pe email.

    Alătură-te altor 2 urmăritori

  • Ce-am mai scris…

  • Blog Stats

    • 37,308 hits
  • …mai cu viata!

  • Faraaa virusi… fara…!

  • NO BASESCU DAY - 02.04.2010
  • …made me famous!

  • Jocuri noi!

  • Protected by Copyscape Duplicate Content Check
  • Meta

Coolinare`

Spaghetti alla eMpathy

Totul a inceput cu un pachet de Spaghete „Monte Banato” fierte in apa clocotita cam 4 minute, scurse de apa in care au fiert, dar pastrata si apa… A continuat cu prepararea sosului: ulei incins si 3 catei de usturoi taiati marunt si caliti, peste tot am adaugat o conserva de ciuperci (clatite cu apa in prealabil), dupa cateva minute am mai pus pasta de rosii (4-5 linguri), piper cat mai mult si un pic de Eros Pista (pasta de ardei iuti) …pentru picanterie. Pentru a mai spori si omogeniza sosul am mai turnat si apa pastrata de la spaghete. Dupao mica fierbe la foc redus am turnat sosul peste spaghetele fierte si le-am amestecat. Rezultatul nu a fost prea multumitor!

Sosul s-a dovedit cam putin, iar ciupercile trebuiau taiate, macar in doua. Deci totul nu arata prea apentisant… si cam sec.. asa ca am trecut la planul B… Sosul Salvator… am pus repede in alta cratita cateva linguri de pasta de tomate si ule, in care am taiat sunca si le-am  lasat la foc redus pentru cateva minute…  Apoi am inceput sa pun in farfurii…

Am inceput cu prima compozitie de paste, ciuperci si sos peste care am adaugat cateva linguri din Sosul Salvator,totul presarat din abundenta cascaval cu busuioc, rozmarin si oregano („Grani di Sole”  de la Penny). Farfuriile erau aranjate si pe masa, interfonul a sunat la fix pentru a primi invitatii (sora si prietenul). Coincidenta sau nu ei chiar se gandisera mai de dimineata la asa ceva si se interesasera de un sos… dar prin empatie se pare ca m-au facut pe mine sa le gatesc… Placerea a fost de partea mea, iar din cate mi-am putut da seama si a lor… Totul l-am  servit cu un vin italienesc demisec, Chianti din 2007… Yummmy!

Deci gand la gand cu bucurie… Spaghetti alla Empathy a fost sa tot fie!

Doi ochi albastri am gasit… si pentru ca`s ai tai i-am indragit!

Albastru e infinit… e greu de reprodus in mancaruri si le poate face chiar mai putin apetisante. A fost o provocare, dar mi-a reusit… Cat de bine apreciati voi e un curcubeu fericit si doi ochi albastrii ca acei doi ochi albastri pe care-i iubesc si care mi-au dat inspiratie… Am inceput cu ceva albastru… Gatorade asta aveam de duminica trecuta si banda curcubeu dulce-acrisoara, in rest… doar idei despre ce ar putea fi. Pana la sfarsitul saptamanii n-am prea apucat sa caut ingredientele. Pana sambata am mai avansat si intr-un final am cumparat ciocolata alba de menaj, Pentru ca poate fi colorata …si aproape uitata, a trebuit sa ma introc din drum pentru ca uitasem sa o cumpar. A durat cam o discutie telefonica de 25 de minute cu cei doi ochi albastrii care ii iubesc la un mini-market. Nu pentru ca era coada dar pentru ca era prea placuta discutia. Apoi tot cu urechea in telefon am continuat la Carefour cu unele cumparaturi mai neimportante… relevant a fost jeleulire rosi si un alt Gatorade albastru, just in case! De aici back 2 my home town… la Penny pentru un pachet gofre si acasa. Sambata a fost primul experiment, a iesit mai mult verde… asa ca duminica am iesit din nou si am gasit cei doi ochi albastrii… De aici si de la Gatorade a pornit culoarea in ciocolata topita. Totul am turnat peste 2 buc de Gofre maruntite si apoi ornat cu rainbow si… acei doi ochi albastrii care au asteaptat plini de curiozitate sa vada… desertul „Albastru infinit din Rainbow” by e-Nicusor L.

Portocaliu facut bucati… Just do it, already!

Doobla premiera… prima data in viata cand am mancat mango si a doua e propriul meu video pe youtube… filmat, prelucrat si uploadat… Initial voiam sa fac ceva  cu morcovi si un pic mai portocaliu, dar cautand pe net instructiuni de taiere a mangoului nu am prea gasit in romana asa ca mi-am propus sa postez eu ceva in directia aceasta… ce a iesit ati vazut la inceputul postari… la sfarsit sunt si unele foto, ca sa nu ies prea mult din tiparele postarilor de saptamana aceasta… Desi e mai mult galben-auriu, mi-a placut ideea de „Portocaliu sub cutit… sa fieee!” by e-Nicusor L.

I vote 4 violet… 2 aprilie 2010! 😉

P.S. Am dat peste alte clipuri noi cu Annoying Orange… Mai asta ar fi bun de presedinte mi-am spus… Dar stati ca doar avem unul si ciudat asemanarile sunt cutremuratoare …hahaiala portocalie si bataie de joc la adresa tuturor… Mai bine enjoy clips!

Annoying Orange Saw

Annoying Orange 7: Passion of the Fruit

Annoying Orange gets Autotuned

Hey YOUTUBE!!!

Annoying Orange – A cheesy episode

Galben de porumb… pe o pizza mai altfel!

Se cumpara mancarea conventionala Pizza Prosciutto… se incalzeste cuptorul, se cauta disperat dupa gratarul de la cuptor, se suna parintii poate stiu ei unde a fost pus gratarul in focul renovarii, se mai cauta iarasi gratarul… intre timp mintea lucreaza la alte solutii… am gasit e neconventionala… e fun… e interesant… E totul ok! Am cum sa o incalzesc… Continuam cu desfacerea cutiei de porumb dulce, taiat de rosii cherry, Erdos PisTa (o cu doua puncte deasupra si cu T nu cu D) de adaugat ca e foarte iute si sarat. Bun am ajuns la o temperatura crescuta… in cuptor!

Desfacem cutia de pizza Bongiorno (adica Buna dimineata! o fi mancare italieneasca?) si acum solutia gasita… Se scoate pizza din folia de plasti si se pune pe… un capac intors invers… 😀 Se orneaza blatul cu Erdos Pista, rosii si mult mult mult porumb GALBEN si dulce… Capacul se pune pe o oala cu apa si se introduce in cuptor… se lasa totul la copt. Dupa vreo 15-20 minute am scos totul am facut niste fotografii si am savurat cu inca mai mult Erdos Pista… E prima pizza homemade si-i spun „Prosciutto neconventional dar BUUUN!” by e-Nicusor L.

VIOLET… o delicatesa si pentru 2 aprilie!

Iata ca acum o saptamana ajuns la ziua cu violet, am ales joia ca e la moda mai ales in aceasta zi… asa ca am preparat niste Cream Ole cu lapte si suc de coacaze negre pentru culoare, peste am turnat iaurt de coacaze negre de la Napolact si apoi pentru pete de culoare si aspect am adaugat 4 rafaelo si „bomboane” din martipan albe si roz… pentru contrast a trebuit sa mai pun si niste smochine fara samburi (Carefour) ca totul parea neterminat si nedefinit. Ceea ce a iesit vedeti mai jos, de gustat deocamdata doar eu am avut placerea si pot sa spun ca a fost un „Deliciu violet a la Rafaelluc” by e-Nicusor L.

Verdele primaverii din sufletul indragostit… de tine, de tine, de…

E verde… verde de primavara… desi se anunta iarasi cativa fulgi… eu am gasit verdele salatei printre icre de peste, alune si rosiile Cherry… astfel am creat un fel de „Salatzica verde  de sub zapada icrelor” by e-Nicusor L.

Red day… fara sare doar cu multa pasiune!

Azi 23 februarie 2010… e a doua zi de preparari coolinare pe cooloarea data. Am inceput prin unele cumparaturi cum ar fi: sfecla rosie, ceapa, o cutie de fasole alba cu chilli si o conserva de salata de somon. Am cam stat mult in piata, si era cam distractiv sa vezi cum se tot ridicau si ma imbiau vanzatorii cu produsele lor in timp ce eu vorbeam la telefon cu M(istery) D. Inspiratia mea dulce in tot ceea ce fac… Am urcat la apartament si dupa cateva ore de munci la renovarea camerei am trecut si la partea de creatie coolinara…

Am fiert sfecla in apa, am curatat-o si am taiat-o felii intr-un bol de plastic, cu ocazia asta mi-am inrosit si toate mainile (cele 2 ca nu am mai multe, desi uneori ar fi nevoie). A urmat conserva de fasole alba cu chilli sa fie turnata peste sfecla, conserva de salata de somon cu mazare si alte legume… Si totusi ceva parca ii mai lipsea preparatul pentru a-i da mai mult gust… Ceapa alba feliata, my style, presarata si amestecata bine bine cu restul compozitiei… Din bolul respectiv pun totul in alt bol ceramic si un pic ciobit si incep sa ornamentez totul cu felii de sfecla rosie… Arata bine, fac ceva poze si ma pun sa mananc. DA, un lucru important, preparatele mele sunt comestibile, chiar foarte gustoase, bn ca acum gusturile nu se discuta. Oricum sunt mai sanatoase decat orice alte retete de mancaruri gatite cu ulei si tot felul de prajeli, chiar daca pentru cea de azi am deschis cam multe conserve…

Oh, scuze e 02 martie 2010… Deci o saptamana dupa „Somonul din fasolea sfeclita” by e-Nicusor L…

White Day… si inspiratia M(isterioasa)

Raspunzand la o provocare de la M(istery) D. am facut o Rainbow Week… adica o saptamana colorata. Am avut o inspiratie fantastica se pare la aceasta provocare si de aici mi-a venit ideea sa revin si la ideea crearii blog-ului… CoolInArea de la CulInAria… cei care stiu engleza s-au prins de jocul de cuvinte.Asa ca am mers in paralel cu cooloarea zilei prin creearea unui preparat culinar in functie de culoarea zilei respective… In prima faza am vrut sa fie o surpriza la sfarsitul weekendului dar pana la urma am considerat ca e mai interesant cate o postare la cooloare zilnica.

Preparatul coolinar si fotografiile sunt facute de mine de saptamana trecuta in ziua coolorii respective… deci lunea trecuta a fost White Day si mai jos vedeti cam ce a iesit din: amestecul de conopida, brocoli, morcovi; branza burduf si a rosie Cherry o denumesc Cherry on a WHITE top by e-Nicusor L…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: